Fietstips van Dirk-Jan

In dit panel geven we handige gebruikers tips voor onze fietsen. Zo leest u onder andere hoe u het zadel van uw fiets eenvoudig kunt verstellen, maar ook hoe de display op de fiets werkt.

 

Tip 1 Display

Menu's selecteren:
Gebruik de 'SET' knop om te kiezen tussen de menu's.

Instellen van de trapbekrachtiging:
Gebruik de 'PLUS' en 'MIN' knoppen om te kiezen tussen de bekrachtigingsprogramma's (0 tot 8). De 8e stand geeft de sterkste bekrachtiging. In de stand '0' levert de motor geen bekrachting, maar kunt u wel gebruik maken van het display van de fiets.

 Controleer nu uw display en druk op de - min knop totdat de versnelling op 0 staat. De e-bike is nu pas klaar voor gebruik, nadat u heeft gecontroleerd dat de fiets in versnelling 0 staat kunt u de fiets van de standaard afhalen en gaan gebruiken. 

Tip 2 Stuur

Verstel het stuur in de voor u comfortabele stand.
Duw met uw duim het palletje aan de linkerzijde
naar beneden klap vervolgens met uw wijsvinger
de hevel omhoog. U kunt het stuur nu in de
gewenste stand zetten. Vergrendel de stuurpen
weer door de hevel naar beneden te duwen.

Tip 3 Zadel

Verstel het zadel naar een voor u comfortabele
hoogte. U draait het zadel los door de zwarte hevel
rechtsom te duwen. Verstel het zadel naar de
gewenste hoogte en zet deze vervolgens vast door
de zwarte hevel linksom te duwen.

Tip 4 Banden

Controleer voor vertrek de bandenspanning met de hogedrukpomp in de fietsstalling. Voor een optimaal fietscomfort dient de band tussen de 3.5 en
4.0 bar opgepompt te zijn.

Tip 5 Accu

Plaats de accu in de geleider en duw deze krachtig richting de voorzijde van de fiets. U heeft voor het plaatsen van de accu geen sleutel nodig. Ter controle van de vergrendeling trekt u de accu eenmaal naar achter. Als deze niet beweegt zit de accu goedvergrendeld.

Daarnaast beschikt de accu over een USB aansluiting welke u eenvoudig kunt gebruiken voor het opladen van uw smartphone.

Tip 6 Fietstas

Voor het bevestigen van de fietstas trekt u achterop de fietstas het QWIC-release hendeltje naar u toe. Vervolgens plaatst u het hendeltje over de bagagedrager en bevestigd u de hendel onderaan de fietstas aan het fietsframe. 

 

Wij maken gebruik van cookies.